måndag 22 juni 2009

Midsommar

Jag hade en otroligt trevlig midsommar får jag säga!
Anna bjöd in mig väldigt spontant i tisdags (eller va det onsdags?) och jag tänkte, "varför inte?!". Så... i fredags eftermiddag gav jag mig ut på bussäventyr till Tjörn! Proppad "röd express" anlände 15 min sen till Hjalmar Brantings platsen och de vänliga passagerarna knödde ihop sig ännu lite till för oss stackare som väntat. Sen bar det av mot Stenungssund. Bussbyte och strul med de nya v-trafik-korten. Men jag tror det blev rätt i slutänden. I Kållekärr blev jag hämtad av A's pojkvän och vi fick en stund att lära känna varann innan A & M kom.

Sen bar det av på midsommarfirande med chalmerister och utbytesstudenter. Det blir så uppenbart hur fånigt vi firar när man ska förklara alla saker för utomstående! Haha! Men sillen och nubben gick ner till glada sånger. Vi lekte fåniga lekar vid mitt bord och jag kände mig megastolt för att jag fixade engelskan så bra (antagligen för att jag inte kände någon i närheten...)!

Efter mat och dryck var klockan eh... 23 nånting, och vi tog en promenad till en fotbollsplan när en midsommarstång stod och väntade på oss i mörkret. Det var faktiskt mörkt! Där lekte vi "Små grodorna", "Björnen sover", "Räven raskar över isen", "Farfars lilla kråka" m. fl... Oj, vad kul vi hade! Även om jag saknade mammas sångstöd många gånger.

Efter en lång nattpromenad hem till T igen så var vi lagom slut. Gôtt att få sova.
Även om solen gick upp alldeles för tidigt...

På midsommardagen blev det mitt första dopp! Kallt som tusan, men skönt att ligga i solen efteråt, gissa om jag fick färg?? Pizza, glass i solen, ännu mer solande på klipporna och mycket snack. Jag och M upptäckte att vi hade en gemensam bekant! Hans syster! Riktigt oväntat!

Men oj vad skönt det var att sova ordentligt i sin egna säng...

I vilket fall: jag är otroligt glad för sköna, sociala vänner som har andra sköna sociala vänner! =) Tack A för ett underbart dygn på Tjörn!

2 kommentarer:

AnnA sa...

Åh gumman! Vad glad jag blir när jag läser det du skrivit. Jag är lika glad som du....för du är en underbar vän!! Jätteroligt att du var med =)

Jenny sa...

Låter ju toppenskoj! :) Speciellt havsbadet! :D Nubben skippar jag nog ;)