torsdag 30 juli 2009

Dag 3 och 4

Vi sov alltså på Hornsjöns pensionat i 2 nätter, fast bytte till nytt rum. På morgonen åt vi frukost, packade ihop våra grejer och fick nyckel till vårt nästa rum. Sen packade vi ner korv, bröd, senap, badkläder och efter ca 10 min påklädning av mc-kläder kunde vi äntligen ta hojen till Böda Sand. MC parkerades gratis. Hyggligt när det ändå inte finns nånstans att sätta lappen ;)

På den hyggliga sandstranden hann vi sola, promenera, vada i vattnet, doppa mig (O bangade...) och sen kom dimman... Då började vi fundera på lunch. Köpte oss en engångsgrill (omiljövänlig... javisst!) och hittade ett ställe i någorlunda lä där vi satt med våra korvar. Åt oss proppmätta å somnade nästan. Alla bilder härifrån finns i O's kamera... i S-fors... Så återigen: en annan gång.

När vi tröttnat på stranden (typ...) åkte vi så långt norrut man kan komma - Långe Erik. Vi såg Neptuni åkrar och fascinerades av all vacker natur längs vägen... När man åker mc känner man dofterna så mycket starkare - och ängarna vid sidan av vägen känns mycket närmre än när man åker bil. Det var en härlig åktur!


Sedan begav vi oss tillbaka till vårt pensionat. Åkturen tillbaka var lika härlig! Blev även några fina omkörningar som pirrade bra i magen!

När vi kom tillbaka tog vi varsin öl, Ölandstok, på pensionatets veranda. God smak!

Vi sov gott även i detta rum och såg till att äta en rejäl frukost innan vi packade ihop och spände fast vårt bagage på hojen. Vi fick lite publik av en söt liten grabb (i snygga stövlar) och hans pappa. Det är intressant att alla glor (även vuxna!!) så öppet på mc-åkare och deras fordon. Jag vande mig faktiskt till slut, och lyckades även med konststycket att vinka lite fint (så som man ska göra) till de andra mc-åkarna på vägen. Och även nicka lite när man står på parkeringen och fixar hjälmen... ;)

Vi vinkade hejdå till pojken och pensionatet och styrde kosan mot Borgholm. Väl framme checkade vi in på Ebbas vandrarhem och tog en promenad längs gågatan. Utsikten från vårt rum.
Sedan fixade vi lunch. Efter det tog vi en tur till Solliden och promenerade runt där i 2 timmar. Lugnt värt inträdet på 70 spänn! De bilderna finns också i S-fors... Vi svängde även förbi Borgholms slott, men de hade hunnit stänga...

Väl tillbaka inne i stan promenerade vi ner till hamnen och tittade på bl a denna båt. Fint namn va?
Vi satt vid Borgholms kallbadhus och delade en flaska vin i solnedgången. Sen badade vi med publik! Vi passade även på att gå till ett uteställe och lyssna på någon lokalkändis och karaoke. Sen var vi så trötta så det var lika bra att gå och lägga sig. Mycket skönt...

3 kommentarer:

Simon Wämmerfors sa...

Oj så trevlig du verkar ha haft det!

Jenny sa...

Det ser ju mysigt ut. :) Mycket vin blir'e ;) Snart är du fullfjädrad knutta, du behöver nog bara lite mer tvåhjulsåkande i blodet. ;)

Anonym sa...

Det låter som kanonfina dagar! :-)