måndag 22 november 2010

Ännu ett...

Åh glädje!

Tror inte direkt att mitt inlägg har inspirerat familjemedlemmarna (vi är extra bra på fred på jorden - not!), men vi har nog allihopa varit lite trötta på det här med julklappar senaste åren. Syster suckade när vi började planera... Och pappa har mer än suckat sen vi var barn. Det handlar inte om latheten och det jobbiga över att köpa julklappar! Utan stressen och det märkliga fokus som julklapparna innebär. Vi lägger tokmycket tid på den ultimata presenten och typ byter pengar med varandra. För köper man en present så är den ju i fel färg, form, storlek, modell etc och man ska ge kvitto och springa på mellandagsrea, byta present och prova annat... Stress, stress, stress...

Så vi funderar på att fira en jul utan julklappar i år! Det är ju helt otroligt! Vi tänkte helt enkelt fokusera på att umgås, äta mat och eh... umgås!

Näe, men allvarligt. Lite har jag längtat efter att få lite fokus på jul. Vi vet ju allihop vad det är vi firar - egentligen. Och ändå blir vårt fokus så splittrat. Så - julevangeliet och julpsalmerna - i år får ni (förhoppningsvis) större plats i julhemmet! I alla fall på mors & fars adress...

(Sen är det kul att jag har 3 julinlägg redan innan första advent. Jag - som vill vänta med julen tills det är dags. Komplex - javisst!)

6 kommentarer:

Anna sa...

jag röstar också för en jul utan julklappar. det blir mycket trevligare då (och innan och efter...)

Jenny sa...

Här är det bara symboliska presenter som ges bort, bara för att alla ska få ett paket, ungefär. :) Ja förutom att jag älskar att ge saker till maken och julen är bara ytterligare ett tillfälle till det ;) (namnsdagar, årsdagar, bröllopsdag och allt sådana dagar är också upphov till present till honom, bara för att det är så kul att GE! :) )

hoppas ni får en fin fridfull jul - även utan klappar.

Emi sa...

Symboliskt eller ej: klapparna kan få för stort uttrymme. Presenter är ju egentligen som roligast när man inte förväntar sig det!

klas sa...

Starkt, familjen! Detta har vi själva inte lyckats genomföra nån gång än. Däremot går det att tänja lite på vad som är en julklapp, ge bort några regnskogsträd, en get osv. Men som sagt, hatten av för er! :)

Emi sa...

Klas: Absolut! Men pengar kan man ju skänka ändå? ;) Men håller med om att det finns "bättre" julklappar än andra!

kusin E. sa...

Jag vill också ha en get.