tisdag 14 oktober 2008

RGRM - metoden

Idag har jag fått gå kurs i RGRM - metoden för Ole Moe. På RGRMs hemsida finns den här informationen:

"RGRM Metoden är utformad för att hjälpa människor med skador och sjukdomar i nervsystem och hjärna och används framgångsrikt både för barn och vuxna.

Metoden leker med rytm, musik och rörelse för att främja en harmoni av naturliga rörelsemönster i människans kropp och sinne. Den praktiseras helst i grupp, sittande på en stol eller stående, beroende på den enskildes förmåga. Gruppen leds av en diplomerad utövare i metoden med hjälp av ett unikt notsystem. Notsystemet är kombinerat av kroppssymboler i rött och blått, med tillhörande ljudkoder och rörelser. Rörelserna utövas genom att händerna klappar på knäna och fötterna stampar i golvet utan behov av andra material än den egna kroppen. Notsystemet kan sättas samman i ett otal kombinationer för att stimulera olika delar av hjärnan.

RGRM-Metoden stimulerar rörelseförmåga, läs- och talförmåga, rytmkänsla, kroppsuppfattning, balans och självkännedom, minne, koordination, motorik, liksidighet, koncentration, uthållighet och sociala färdigheter."

Det var otroligt roligt att lära sig och kroppen va verkligen igång! HÄR kan ni se ett exempel på vad man gör, och den här är mycket mer komplicerad än det jag fick göra idag...

Inga kommentarer: